Diskuze

Zde můžete vkládat své příspěvky, dotazy, zkušenosti nebo pocity ze sezení.

Nespavost

Diskuse » Nespavost

Luděk Nám poslal(a) zprávu dne 4.7.2009 v 17:23 []

Jako technik a racionálně založený člověk jsem obecně nedůvěřivý k alternativním metodám léčení. Trpím ale už léta chronickou nespavostí, kterou můj obvodní lékař "léčil" zvyšujícími se dávkami léků na spaní a pak mě poslal k psychiatrovi. Od toho jsem dostal hromadu jiných léků. Nemám co ztratit, a tak jsem se zkusil nechat "odblokovat" od Jany. Seance byla docela zajímavá, našli jsme v minulosti několik příčin, které mohly mou nespavost způsobit a které mě nikdy nenapadlo s tímto problémem spojovat. Udivilo mě, že Jana s přesností plus mínus rok identifikovala věk, kdy se "něco stalo" a já si pak opravdu příslušnou situaci vybavil. Nevím, jestli mám vyhráno, ale na rozdíl od minulosti dávky léků postupně snižuji a přesto spím. Nevím, co na to řekne psychiatr.

Jana Nám poslal(a) zprávu dne 4.7.2009 v 22:00 []

Je úplně jedno, co řekně psychiatr. Pochválí, shodí ze stolu, předepíše jiné léky, ubere léky... Udělá to, co my sami si představíme, že udělá. Je to o nás a o našem přesvědčení, o našich myšlenkách. Není potřeba pochybovat o výhře, ani sám o sobě, snad jen na sobě dále pracovat. A očekávat výsledek. Spánek je odměna. Příčiny nespavosti jsou banální - strach, neklid, zápas, shon... To všechno překáží v tom, se uvolnit. Podvědomí tím, že vyvolává nespavost, se na úkor nočního času, kdy celý okolní svět spí, snaží vyřešit problémy, které nás trápí. Je potřeba změnit samotný přístup k řešení těchto problémů.

Luděk Nám poslal(a) zprávu dne 6.7.2009 v 09:04 []

OK, psychiatra vynechejme, ten není nejdůležitější. Horší je ten strach, neklid, zápas, shon... což všechno se mi promítá v hlavě, když lehnu do postele a zhasnu. Potřeboval bych něco jako tlačítko, které to všechno vypne, a zase jako budík zapne až v 6:30 ráno. Jako "tlačítko" funguje jakž takž pivo nebo něco ostřejší, jenže jenom asi tak 2-3 hodiny. Pak se uprostřed noci probudím, celý minulý den se promítá znovu a je po spaní. Dám dceru a půl zahrady tomu, kdo mě takové "tlačítko" naučí.

Jana Nám poslal(a) zprávu dne 6.7.2009 v 13:02 []

To tlačítko je ve Vás, je přístupné a nikdo jiný kromě Vás samotného není schopný Vás to naučit. Každý jsme tady sám za sebe, každý jsme svého štěstí strůjce i strojvůdce. Alkohol toto tlačítko maskuje (schová ho, přelepí pomyslnou náplastí). Mnozí používají alkohol pro psychické uvolnění, aby se zbavili fyzického napětí, uvolnili se a odpočinuli si. Jenže to je sebeklam. Před realitou člověk nikam neuteče (a proto se za 2-3 hodiny opět probudí a řeší se znovu to, co bylo přelepeno). Je potřeba si uvědomit, co je to, co se má řešit, co se přelepuje. To je ten první krok na cestě k normálnímu spánku. Nevymlouvat se na milion příčin napětí, ale podívat se na to, proč si je způsobuji, proč si je beru tak osobně, proč je neumím odevzdat a zpracovat, proč mi převažují pomyslnou misku vah... jak se chci cítit, co jsem ochoten proto udělat. Strach, neklid, shon dne schovat do pomyslné krabice a tu pomyslně spálit a najednou to nic v sobě, tu úlevu si uvědomit, hýčkat si ji a odměnit se. Tento pocit je Vaším tlačítkem. Ať si zítřek své starosti vyřeší sám!!! Vy jste si vybral život, radost, klidný spánek.

Anna Nám poslal(a) zprávu dne 21.2.2012 v 09:47 []

Nemůžu poslední dobou vůbec usnout ,beru 17 roků léky na spaní,teď rok léčení u psychiatra nic nepomáhá,můžu se k vám objednat?

Jana Nám poslal(a) zprávu dne 27.6.2012 v 16:46 []

Určitě, těším se na setkání s Vámi.

Odpovědět na dané téma

*Jméno:
*Kontrolní kód: Opište: fwzd
*Text zprávy:

Počet zobrazení 4673.

Copyright (c) 2007 Vaše jméno - RSS Zdroj - Edit